
Naše pivá
zatiaľ sme navarili..
LEŽIAKY

VÝR 10°
Svetlé výčapné pivo (4,3% alk.)
Pivo je ľahšieho charakteru, varené jednormutovým spôsobom s dobou ležania až 5 týždňov. Toto svetlé výčapné pivo je vyrobené z dvoch druhov českých žateckých chmeľov a z dvoch druhov sladu. Je výborným osviežením na letné večery.
1. MIESTO - Slovenská pivná korunka 2020 Kategória: Svetlé pivo nefiltrované spodne kvasené (extrakt v pôvodnej mladine do 10%)
3. MIESTO - Slovenská pivná korunka 2018 Kategória: Svetlé pivo nefiltrované spodne kvasené (extrakt v pôvodnej mladine do 10%)

SOKOL 11°
Polotmavý ležiak viedenského typu (4,7% alk.)
Toto pivo jantárovej farby je varené zo štyroch druhov sladu, s prevahou viedenského. Ten dodáva tomuto pivu bohatú sladovú chuť, pridáva jemnú vôňu karamelu a plnšie telo. V kombinácii so žateckým chmeľom vytvárajú nezabudnuteľný zážitok. Toto pivo chutí rovnako mužom aj ženám a výborne sa hodí k červeným mäsám, divine a k tvrdým syrom.

OROL 12°
Svetlý ležiak plzeňského typu (5,2% alk.)
Svetlý ležiak plzeňského typu, varený klasickým dvojrmutovým postupom s dobou ležania až 6 týždňov. Použité sú kvalitné slady a tradičný český chmeľ. Jeho plné telo a príjemná chmeľová vôňa spoločne tvoria chuťovo harmonický celok. Výborne sa hodí na celovečerné posedenie s priateľmi pri dobrom jedle.

PELIKÁN 12°
India Pale Lager (Czech IPL) (4,7% alk.)
India Pale Lager je spojením výbornej piteľnosti ležiaku a výraznej chmeľovej horkosti a arómy štýlu IPA. Pivo je svetlé, horkejšie, s vôňou citrusových plodov a korenia. Navarený z vybraných českých chmeľov.

KRKAVEC 13°
Tmavý ležiak (5,5% alk.)
Spodne kvasené pivo, obdoba plzeňského ležiaka s prídavkom tmavých sladov, ktoré obsahujú väčšie množstvo antioxidantov. Horkosť je stredne silná, aby vynikla chuť kávy, pražených orechov a horkej čokolády. Najlepšie chutí v kombinácii s bielym mäsom (hydina, ryby) alebo so sladkými dezertmi.
2. MIESTO - Slovenská pivná korunka 2019 Kategória: Tmavé a polotmavé nefiltrované pivo spodne kvasené

PÁN ČASU 13°
Český polotmavý ležiak (5,4% alk.)
"Červený - krvavý" polotmavý ležiak, chmelený za studena, navarený špeciálne k príležitosti 25. ročníka Medzinárod-ného festivalu duchov a strašidiel v Bojniciach.
ŠPECIÁLY

KAZUÁR APA 12°
Australian Pale Ale (4,9% alk.)
Vrchne kvasené pivo typu Australian Pale Ale. Použité austrálske chmele Enigma a Galaxy mu dodávajú voňu hrozienok, ananásu a tropického ovocia. Telo je stredné, horkosť vyššia (39IBU). Názov dostalo po najnebezpečnejšiom austrálskom vtákovi, ktorý sa nachádza na Slovensku jedine v ZOO Bojnice.

PANSKÁ APA 12°
American Pale Ale (5% alk.)
Vrchne kvasený špeciál typu american pale ale, má krásnu zlatú farbu a hustú bielu penu. Aromatický chmeľ ammarillo mu dodáva citrusovú a kvetinovú vôňu. Je to ľahké pivko na dlhé letné večery.

VICIŠPÁN IPA 14°
India Pale Ale (6,1% alk.)
Vrchne kvasený špeciál typu India Pale Ale. Špeciálny slad zvýrazňuje jeho jantárovú farbu, vytvára príjemnú chuť a krásnu hustú penu. Vďaka 3 druhom aromatických chmeľov má výraznú sviežu vôňu po citrusových plodoch. V súčasnej dobe sa tento typ pív teší čoraz väčšej obľube medzi remeselne varenými pivami.
3. MIESTO - Slovenský pohár remeselného piva 2019 Kategória: American IPA

BARÓNKA IPA 16°
India Pale Ale (7,3% alk.)
Vrchne kvasený silnejší špeciál typu India Pale Ale. Použité sú dva špeciálne slady, ktoré zvýrazňujú jeho zlatú farbu a tri druhy vločiek (pšeničné, ovsené, žitné), ktoré dotvárajú jemnú chuť a hustú krémovú penu. Vďaka chmeľu Citra a Mosaic má výraznú vôňu po citrusoch a tropickom ovocí.

GRÓF IPA 16°
India Pale Ale (7,5% alk.)
Vrchne kvasený silnejší špeciál typu India Pale Ale. Použité sú tri špeciálne slady, ktoré zvýrazňuje jeho zlatú farbu a vytvárajú príjemnú chuť a krásnu hustú penu. Vďaka 3 druhom aromatických chmeľov (Citra, Centennial, Chinook) má výraznú vôňu po citrusoch.

PANSKÝ STOUT 17°
American Stout (6,7% alk.)
Tmavé vrchne kvasené pivo v ktorom dominuje kombinácia karamelu, čokolády a jemnej kávy. Koncovka je príjemne horkastá. Vyznačuje sa hustou krémovou penou a plnou chuťou.